Logo jaguar mobile
 • Jaguar F-PACE

  Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

 • Jaguar E-PACE

  Novo vozilo E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

 • NOVI JAGUAR I-PACE

  Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom

 • Jaguar F-TYPE

  Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

 • Jaguar XE

  Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

 • Jaguar XF

  Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

DOŽIVETJE VOŽNJE

Odkrijte izpopolnitve izjemnih motorjev Jaguarja XJ, bliskovito hitrost prenosa in vrsto naprednih voznih tehnologij.
CO2 IZPUSTI g/km

Le 99 pri ročnem menjalniku
Le 106 pri samodejnem menjalniku

PORABA GORIVA kombinirana mpg (l/100 km)

Od 75,0 (3,8) pri ročnem menjalniku
Od 68,9 (4,1) pri samodejnem menjalniku

XJ zagotavlja udobje in izpopolnjenost luksuznega avtomobila z odzivnostjo in voznikovim nadzorom kakor pri športnih avtomobilih.

ZMOGLJIV, ODZIVEN, PAMETEN

Jaguarje XJ poganja serija izjemnih motorjev, ki so izdelani, tako da zadovoljijo različne vozne zahteve in vedno zagotavljajo izjemno zmogljivost. Vsi modeli imajo 8-stopenjski menjalnik, ki omogoča skladno menjanje prestav, kar zagotavlja bolj odzivno vožnjo in prihranek goriva.

LEPOTA, MOČ IN VARNOST

LEPOTA, MOČ IN VARNOST

Arhitektura Jaguarja XJ, ki je popolnoma iz aluminija, je močna, izjemno toga in zelo lahka. Zaradi lupinastega podvozja in karoserije iz 100-odstotnega aluminija z zakovičenimi spoji, brez enega samega zvara, je to eden od najlažjih avtomobilov v svojem razredu.

Izjemno razmerje med močjo in težo izboljšuje vse vidike delovanja, njegova lupinasta konstrukcija pa povečuje togost, s čimer je omogočeno izboljšano upravljanje kakor tudi izjemna varnost.

UDOBJE IN NADZOR

UDOBJE IN NADZOR

Sistem prilagodljive dinamike neprestano nadzira avto do 500-krat v sekundi ter dušenje prilagaja pogojem. Zaradi nenehnega prilagajanja je XJ raven in stabilen, nadzor pa je izboljšan brez izgube udobja pri vožnji.

POPOLNO UPRAVLJANJE

POPOLNO UPRAVLJANJE

8-stopenjski samodejni menjalnik Jaguarja XJ nadzira Jaguarjev sistem nadzora prestav, ki je v vaših rokah, takoj ko pritisnete tipko Start. Nadzor vožnje vozil Jaguar omogoča dva načina vožnje. Dinamični način omogoča odzivno pospeševanje, zimski način pa več nadzora na spolzkem cestišču.

IZBOLJŠANO UPRAVLJANJE IN NAVOR

IZBOLJŠANO UPRAVLJANJE IN NAVOR

Elektronsko aktivni diferencial uravnava prenos navora na zadnja kolesa. Popoln elektronski nadzor zaklepa zadnjega diferenciala sistemu omogoča uporabo zapore navora v skoraj istem trenutku, s čimer omeji vrtenje koles in poveča oprijem ter tako nudi večjo raven nadzora.

ŠTIRIKOLESNI POGON

ŠTIRIKOLESNI POGON

Inteligentni sistem AWD se odzove v trenutku in v primeru zdrsa zadnjih koles takoj prerazporedi navor. Za omogočanje kar najboljšega oprijema iz zadnjih na sprednja kolesa lahko prerazporedi več kot 90 odstotkov navora.

NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH

NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH

Jaguarjev edinstveni Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC) zagotavlja najboljši možen nadzor pri hitrostih med 3 km/h in 30 km/h. Jaguarju XJ pomaga, da se lažje spopada z razmerami, kadar je oprijem slabši in ne glede na vreme vozniku omogoča, da se osredotoča vožnjo. Sistem vsebuje tudi funkcijo odmika, ki Jaguarju XJ omogoča, da se izogne preostalim spolzkim podlagam ter funkcijo počasnega spusta, ki nadzira hitrost vozila na strminah.