Logo jaguar mobile
 • Jaguar F-PACE

  Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

 • Jaguar E-PACE

  Novo vozilo E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

 • NOVI JAGUAR I-PACE

  Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom

 • Jaguar F-TYPE

  Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

 • Jaguar XE

  Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

 • Jaguar XF

  Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

Play

VOZNA ZMOGLJIVOST

Vozna dinamika Jaguarjevih avtomobilov je legendarna – in XF je to merilo pomaknil še više.

UDOBJE IN DINAMIČNOST

Z vrhunsko vožnjo in izjemnim športnim vodenjem nudi novi XF široko paleto osupljivih voznih izkušenj. Z možnostjo štirikolesnega pogona z inteligentno dinamiko pogona, ki je prvič na voljo z dizelskimi in bencinskimi motorji, je XF še zmogljivejši v še tako izzivalnih pogojih.

SESTAVITE SI SVOJEGA

ŠTIRIKOLESNI POGON IN INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

XF z bencinskim in zdaj prvič tudi z dizelskim motorjem je lahko opremljen z Jaguarjevim edinstvenim štirikolesnim pogonom z inteligentno dinamiko pogona (IDD)* in prilagodljivim odzivom na cestišče (AdSR)**. Edinstvena programska oprema IDD, ki so jo razvili v Jaguarju, se z dovršenimi algoritmi inteligentno odziva na spremembe pogojev. Sistem hkrati predvideva in se odziva, da prepreči izgubo oprijema, namesto da bi ga skušal ponovno vzpostaviti. XF je še zmogljivejši s sistemom AdSR, ki deluje v celotnem obsegu vrtljajev motorja ter samodejno zaznava razlike med cestnimi površinami in zagotavlja izkoriščanje razpoložljivega oprijema.

*Odvisno od države uvoznice.
**AdSR je za doplačilo na voljo pri vozilih s štirikolesnim pogonom s prilagodljivo dinamiko.

IZJEMNO LAHKA ALUMINIJASTA ARHITEKTURA

Temelj brezhibne vožnje, upravljanja in dinamike različice XF je izjemno lahka aluminijska arhitektura vozil Jaguar. Omogoča skoraj popolno ravnovesje v razmerju 50:50, ki zagotavlja agilno in natančno vožnjo.

Zmanjšana teža vozila, ki smo jo dosegli z uporabo aluminija izboljša učinkovitost porabe goriva, zmanjša izpuste CO2 na le 104g/km, Jaguar XF pa je zato eno izmed najlažjih vozil v svojem razredu.

VOŽNJA IN VODENJE

XF se odziva z dinamičnostjo in ob vrhunsko udobni vožnji vedno navdušuje z zmogljivostjo. Za to ima kar nekaj zaslug tudi lahka ter obenem izjemno čvrsta in toga lahka arhitektura iz aluminija. To je idealna osnova za napredne sisteme vzmetenja z dvojnimi prečnimi vodili in integralnim členom, ki poskrbijo, da XF zadiha s športnimi pljuči.

SAMOZAVESTNO VZMETENJE

SAMOZAVESTNO VZMETENJE

Čvrsti in lahki sestavni deli iz aluminija sestavljajo dovršene sisteme sprednjega in zadnjega vzmetenja. Spredaj struktura z dvojnimi prečnimi vodili, podobna vzmetenju Jaguarja F-TYPE, poskrbi za vrhunsko vodenje. Sistem zadnjega vzmetenja z integralnim členom zagotavlja togost za odlično vodenje, nadgradnjo izjemne kakovosti vožnje in še večjo dinamično zmogljivost Jaguarja XF.

SAMOPRILAGODLJIVO ZRAČNO VZMETENJE ZADNJIH KOLES*

Tudi kadar ga popolnoma naložite, samoprilagodljivo zračno vzmetenje zadnjih koles poskrbi, da je vožnja v vozilu XF Sportbrake udobna in upravljanje še vedno izjemno natančno. Sistem samodejno dvigne zračni vzmeti in s tem izniči vpliv teže težkih tovorov ter tako zagotavlja stalno višino šasije in stalno višino vožnje. 

* Serijsko pri vozilih XF Sportbrake. Ni na voljo pri vozilih XF Saloon.

NABOR MOTORJEV INGENIUM

Ingenium so novi motorji podjetja Jaguar Land Rover, ki so oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost. Z napredno tehnologijo in popolnoma aluminijsko konstrukcijo motorji Ingenium omogočajo izjemno nizko porabo goriva in nizke izpuste CO2.

TEHNIČNI PODATKI

BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

Novi 2,0-litrski 4-valjni bencinski motorji Ingenium s turbopolnilnikom vozil Jaguar XF proizvajajo izjemno moč in navor. S svojo izjemno lahko zasnovo in uporabo kotalnih ležajev z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno ter visokoučinkovito delovanje.

TEHNIČNI PODATKI

DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

Tehnologijo Ingenium smo uporabili pri dveh dizelskih motorjih v naboru vozil XF. Motorji z nizkim trenjem, ki so izdelani le iz aluminija, imajo trdne bloke valjev in dve izravnalni gredi, kar zagotavlja nizke vibracije za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja ter tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji.

TEHNIČNI PODATKI
3,0-LITRSKI DIZELSKI MOTOR V6 S 300 KM IN DVOJNIM TURBOPOLNILNIKOM

3,0-LITRSKI DIZELSKI MOTOR V6 S 300 KM IN DVOJNIM TURBOPOLNILNIKOM

3,0-litrski dizelski motor V6 z dvojnim turbopolnilnikom omogoča izjemno moč, izreden navor in odlično vozno izkušnjo. Vanj je nameščen inovativni sistem z dvema zaporednima turbopolnilnikoma. Ta koncept je edinstven proizvajalcu vozil Jaguar Land Rover, omogoča pa takojšnje povečanje moči pri vseh hitrostih motorja in energetsko učinkovito dvostopenjsko vodno hlajenje.

MOTORJI, KI SO JIH NAVDIHNILA VOZILA F-TYPE

MOTORJI, KI SO JIH NAVDIHNILA VOZILA F-TYPE

Vsi bencinski motorji modela XF so močni in odzivni, imajo pa tudi izboljšano učinkovitost delovanja. 3,0-litrski bencinski motor V6 s tlačnim polnilnikom s 380 KM in 450 Nm navora je enak kot pri modelu F-TYPE. Ti popolnoma aluminijasti motorji omogočajo takojšnjo visokozmogljivo vožnjo in visok navor pri vseh hitrostih motorja ter tudi edinstven zvok.

* Le pri modelu XF Saloon.

SAMODEJNI MENJALNIK

SAMODEJNI MENJALNIK

Osemstopenjski samodejni menjalnik v Jaguarju XF poskrbi za hitro prestavljanje pri lahkotnem pospeševanju in je izjemno odziven, uglajen in učinkovit. Menjalnik s sodobnim polirano črnim vrtljivim izbirnikom v dinamičnem načinu poskrbi za hitrejše prestavljanje in športen 'kickdown', v Eco pa za varčnejšo vožnjo prej prestavi v višjo prestavo. Izberete lahko tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama, ki sta na dosegu vaših prstov.

ROČNI MENJALNIK*

Ta lahki in izjemno napredni 6-stopenjski ročni menjalnik dodatno prispeva k izjemni učinkovitosti Jaguarja XF. Z ohišjem iz aluminijeve zlitine, votlimi gredmi in manjša gonila prihranijo vsak možen gram – zato je ta menjalnik med najlažjimi v svojem razredu. Posebej je zasnovan za zahteve vožnje s športnim avtomobilom – hodi prestavne ročice so kratki in tekoči, zato boste uživali v vrhunskem udobju.

*Ročni menjalnik je na voljo z 2,0-litrskima 4-valjnima turbodizelskima motorjema Ingenium v različici s 163 KM (E-Performance) in s 180 KM. To je odvisno od države uvoznice.

Vozila, prikazana v posnetkih na tej spletni strani, morda ne prikazujejo najnovejših nadgradenj in izboljšav. Za najnovejše tehnične podatke se obrnite na svojega pooblaščenega trgovca z vozili Jaguar.

NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH

Jaguarjev nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC)*, edinstven v tem razredu avtomobilov, poskrbi za dodatno brezskrbnost na spolzkih cestiščih, na primer pri speljevanju na zasneženi cesti, vožnji po poledenelem klancu ali celo pri vleki na mokri travi. Sistem ASPC zagotavlja vzdrževanje nizke hitrosti in pomaga v situacijah s slabšim oprijemom ne glede na vreme, zato se lahko voznik osredotoči na upravljanje vozila.

*ASPC je del serijske opreme pri vseh modelih s samodejnim menjalnikom.

NASTAVLJIVA DINAMIKA

Sistem nastavljive dinamike*, ki ga najdemo tudi pri športnem vozilu F-TYPE in ki je na voljo kot dodatna oprema, vam omogoča, da nastavite dinamiko vzmetenja, dodajanje plina, prestavljanje in krmiljenje vozila F-PACE, da popolnoma odgovarjajo vašim voznim potrebam. Aktivira se ob izbiri dinamičnega načina in nadzora vožnje vozil Jaguar. Dinamični način oživi športni značaj vozila Jaguar XF, izostri dodajanje plina, poveča odzivnost krmiljenja ter hitreje in pri višjih hitrostih menja prestave. Če se odločite namestiti tudi sistem prilagodljive dinamike, ki je na voljo kot dodatna oprema, si lahko z nastavitvijo blažilnikov še bolj prilagodite svoje vozilo.

*Za doplačilo z vsemi motorji razen 2,0-litrski dizelski motor, 4 valji in 163KM. Serijsko z modelom XF S.

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Ko pospešujete na avtocesti, vijugate po podeželskih cestah ali iščete cilj v mestu, prilagodljiva dinamika* prilagodi odzivnost Jaguarja XF glede na pogoje in vaš slog vožnje. Sistem s stalnim prilagajanjem blažilnikov ves čas zagotavlja optimalno ravnovesje med uravnovešenostjo in udobjem.

*Za doplačilo z vsemi motorji razen 2,0-litrski dizelski motor, 4 valji in 163KM. Serijsko z modelom XF S.

ELEKTRIČNI SERVOVOLAN

Električni servovolan (EPAS) navdušuje z izjemnimi povratnimi informacijami, nadzorom in takojšnjim servoojačanjem. Dovršeno računalniško upravljanje sistema EPAS poskrbi za ustrezno prilagajanje servoojačanja in natančno umeri stopnjo ojačanja v vsakem ovinku in pri vsakem manevru. EPAS za še večjo varnost in priročnost sodeluje tudi z drugimi funkcijami za pomoč vozniku, vključno s pomočjo pri ohranjanju voznega pasu (LKA)* in parkirnim pomočnikom*.

*Možnosti za doplačilo.

JAGUARDRIVE CONTROL

JAGUARDRIVE CONTROL

Nadzor vožnje JaguarDrive Control omogoča izbiro običajnega, varčnega in dinamičnega načina ali načina za dež in led, vsak pa prefinjeno prilagodi nastavitve krmiljenja, dušilne lopute in točk prestavljanja. Varčni način Eco vzpodbuja vožnjo z manjšo porabo goriva, dinamični način pa poskrbi za ostrejši odziv ob pritisku na stopalko za plin, dalj časa vztraja v nižji prestavi in poveča 'obtežitev' volana. V načinu za dež in led sistem samodejno ublaži pospeševanje in poskrbi za postopnejši prenos moči na spolzkih podlagah.