Logo jaguar mobile
 • Jaguar XE

  Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

 • Jaguar XF

  Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

 • Jaguar E-PACE

  Novo vozilo E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

 • Jaguar F-PACE

  Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

 • Jaguar F-TYPE

  Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

 • I-PACE CONCEPT

  Predstavljamo I-Pace Concept, predogled Jaguarjevega prvega čisto električnega 5 sedežnega športnega avtomobila.

TEHNOLOGIJA MOTORJA

Za pogon Jaguarja XE skrbi vrsta izjemno naprednih bencinskih in dizelskih motorjev.
IZPUSTI CO2 v g/km

Že od 99 pri modelu z ročnim menjalnikom
Že od 106 pri modelu s samodejnim menjalnikom

PORABA GORIVA kombinirano l/100 km

Od 3,8 pri modelu z ročnim menjalnikom
Od 4,1 pri modelu s samodejnim menjalnikom

ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

Izberete lahko najsodobnejše dizelske motorje Ingenium ali bencinske motorje, v obeh primerih boste uživali v zmogljivosti, prefinjenosti in varčnosti za vse načine vožnje.

SESTAVITE SI SVOJEGA

INTELIGENTNA ZMOGLJIVOST

Motorji za Jaguarja XE so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem – kinetična energija zaviranja se uporabi za polnjenje akumulatorja – za maksimalno učinkovitost, še posebej pri mestnih vožnjah.

NABOR MOTORJEV INGENIUM

NABOR MOTORJEV INGENIUM

Ingenium so novi motorji podjetja Jaguar Land Rover, ki so oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost. Z napredno tehnologijo in popolnoma aluminijsko konstrukcijo motorji Ingenium omogočajo izjemno nizko porabo goriva in nizke izpuste CO2.

BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

Novi 2,0-litrski 4-valjni bencinski motorji Ingenium s turbopolnilnikom proizvajajo izjemno uporabno moč in izjemen navor. S svojo izjemno lahko zasnovo in uporabo kotalnih ležajev z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno ter visokoučinkovito delovanje.

DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

Tehnologijo Ingenium smo uporabili pri dveh dizelskih motorjih v naboru vozil XE. Motorji z nizkim trenjem, ki so izdelani le iz aluminija, imajo trdne bloke valjev in dve izravnalni gredi, kar zagotavlja nizke vibracije za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja ter tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji. 

 ZMOGLJIVI MOTORJI

ZMOGLJIVI MOTORJI

3,0-litrski tlačno polnjeni bencinski motor V6 s 380 KM je prilagojen specifičnim potrebam vozila XE. V »V« med dve vrsti valjev je nameščen Rootsov tlačni polnilnik z dvojnim vrtinčenjem. Tako so ohranjene kompaktne dimenzije motorja. To zagotavlja linearen prenos moči in poveča odzivnost navora motorja.

SAMODEJNI MENJALNIK

SAMODEJNI MENJALNIK

8-stopenjski samodejni menjalnik vozila XE je izjemno odziven, omogoča tekoče prestavljanje in je zelo učinkovit ter hitro menja prestave in s tem zagotavlja preprosto pospeševanje. Menjalnik s sodobnim vrtljivim izbirnikom v barvi Satin Black v dinamičnem načinu poskrbi za hitrejše prestavljanje in športen preskok, v načinu Eco pa za varčnejšo vožnjo prej prestavi v višjo prestavo. Izberete lahko tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama, ki sta vedno na dosegu vaših prstov.

ROČNI MENJALNIK

ROČNI MENJALNIK

Ta lahki in izjemno napredni 6-stopenjski ročni menjalnik dodatno prispeva k izjemni učinkovitosti Jaguarja XE. Z ohišjem iz aluminijeve zlitine, votlimi gredmi in manjšimi gonili prihrani vsak gram – zato je ta menjalnik med najlažjimi v svojem razredu. Posebej je zasnovan za zahteve vožnje s športnim avtomobilom – hodi prestavne ročice so kratki in tekoči, zato boste uživali v vrhunskem udobju.