Logo jaguar mobile
 • Jaguar F-PACE

  Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

 • Jaguar E-PACE

  Novo vozilo E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

 • NOVI JAGUAR I-PACE

  Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom

 • Jaguar F-TYPE

  Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

 • Jaguar XE

  Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

 • Jaguar XF

  Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

TEHNOLOGIJA MOTORJA

Za pogon Jaguarja XE skrbi vrsta izjemno naprednih bencinskih in dizelskih motorjev.
IZPUSTI CO2 v g/km

Že od 99 pri modelu z ročnim menjalnikom
Že od 106 pri modelu s samodejnim menjalnikom

PORABA GORIVA kombinirano l/100 km

Od 3,8 pri modelu z ročnim menjalnikom
Od 4,1 pri modelu s samodejnim menjalnikom

ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

Izberete lahko najsodobnejše dizelske motorje Ingenium ali bencinske motorje, v obeh primerih boste uživali v zmogljivosti, prefinjenosti in varčnosti za vse načine vožnje.

SESTAVITE SI SVOJEGA

INTELIGENTNA ZMOGLJIVOST

Motorji za Jaguarja XE so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem – kinetična energija zaviranja se uporabi za polnjenje akumulatorja – za maksimalno učinkovitost, še posebej pri mestnih vožnjah.

NABOR MOTORJEV INGENIUM

NABOR MOTORJEV INGENIUM

Ingenium so novi motorji podjetja Jaguar Land Rover, ki so oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost. Z napredno tehnologijo in popolnoma aluminijsko konstrukcijo motorji Ingenium omogočajo izjemno nizko porabo goriva in nizke izpuste CO2.

BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

BENCINSKI MOTORJI INGENIUM

Novi 2,0-litrski 4-valjni bencinski motorji Ingenium s turbopolnilnikom proizvajajo izjemno uporabno moč in izjemen navor. S svojo izjemno lahko zasnovo in uporabo kotalnih ležajev z nizkim trenjem so izdelani za nemoteno ter visokoučinkovito delovanje.

DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

DIZELSKI MOTORJI INGENIUM

Tehnologijo Ingenium smo uporabili pri dveh dizelskih motorjih v naboru vozil XE. Motorji z nizkim trenjem, ki so izdelani le iz aluminija, imajo trdne bloke valjev in dve izravnalni gredi, kar zagotavlja nizke vibracije za nemoteno vsakodnevno delovanje. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Stop/Start* in pametnim regenerativnim polnjenjem, saj kinetično energijo, ki nastane pri zaviranju, uporabijo za polnjenje akumulatorja ter tako poskrbijo za izjemno varčnost, zlasti pri mestni vožnji. 

 ZMOGLJIVI MOTORJI

ZMOGLJIVI MOTORJI

3,0-litrski tlačno polnjeni bencinski motor V6 s 380 KM je prilagojen specifičnim potrebam vozila XE. V »V« med dve vrsti valjev je nameščen Rootsov tlačni polnilnik z dvojnim vrtinčenjem. Tako so ohranjene kompaktne dimenzije motorja. To zagotavlja linearen prenos moči in poveča odzivnost navora motorja.

SAMODEJNI MENJALNIK

SAMODEJNI MENJALNIK

8-stopenjski samodejni menjalnik vozila XE je izjemno odziven, omogoča tekoče prestavljanje in je zelo učinkovit ter hitro menja prestave in s tem zagotavlja preprosto pospeševanje. Menjalnik s sodobnim vrtljivim izbirnikom v barvi Satin Black v dinamičnem načinu poskrbi za hitrejše prestavljanje in športen preskok, v načinu Eco pa za varčnejšo vožnjo prej prestavi v višjo prestavo. Izberete lahko tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama, ki sta vedno na dosegu vaših prstov.

ROČNI MENJALNIK

ROČNI MENJALNIK

Ta lahki in izjemno napredni 6-stopenjski ročni menjalnik dodatno prispeva k izjemni učinkovitosti Jaguarja XE. Z ohišjem iz aluminijeve zlitine, votlimi gredmi in manjšimi gonili prihrani vsak gram – zato je ta menjalnik med najlažjimi v svojem razredu. Posebej je zasnovan za zahteve vožnje s športnim avtomobilom – hodi prestavne ročice so kratki in tekoči, zato boste uživali v vrhunskem udobju.