Logo jaguar mobile
 • Jaguar F-PACE

  Zmogljivi 'crossover', ki združuje osupljivo zmogljivost, intuitivne tehnologije in največjo uporabnost v svojem razredu.

 • Jaguar E-PACE

  Novo vozilo E-PACE je prvi kompaktni športni terenec znamke Jaguar. Predstavlja edinstveno kombinacijo elegantnega videza, agilnosti in dinamične vožnje.

 • NOVI JAGUAR I-PACE

  Predstavljamo prvo izjemno zmogljivo športno terensko vozilo iz družine Jaguar s samo električnim pogonom

 • Jaguar F-TYPE

  Močan, okreten in izjemno izrazit. Pravi Jaguarjev športni avto.

 • Jaguar XE

  Najbolj napredna, učinkovita in prefinjena športna limuzina, kar jih je Jaguar izdelal doslej.

 • Jaguar XF

  Vrhunski Jaguar. Samozavestno oblikovanje novega Jaguarja XF izstopa iz množice.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguarjev vrhunski salonski avto, popolna kombinacija izjemne tehnologije, športne vozne dinamike in bogatega razkošja.

VOZNA ZMOGLJIVOST

XE navdušuje z najnovejšimi Jaguarjevimi inovacijami, tehnologijami in oblikovanjem – zagotavlja povezavo med voznikom in vozilom ter med vozilom in cesto.

UDOBJE IN DINAMIČNOST

XE se odziva z okretnostjo in dinamično zmogljivostjo, obenem pa vedno navduši z udobno vožnjo – to edinstveno ravnovesje potrjuje, da je Jaguar. Zdaj z možnostjo štirikolesnega pogona z inteligentno dinamiko pogona XE nudi še večjo zmogljivost v še tako izzivalnih pogojih.

SESTAVITE SI SVOJEGA

AWD IN INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

Sistem štirikolesnega pogona (AWD) nudi še bolj uglajeno in varno vožnjo na vseh cestiščih. V njegovem osrčju je izjemno odzivno kompaktno razdelilno gonilo z vgrajeno programsko opremo inteligentne dinamike pogona (IDD). Edinstvena programska oprema IDD, ki so jo razvili v Jaguarju, se z dovršenimi algoritmi inteligentno odziva na spremembe pogojev. Sistem hkrati predvideva in se odziva, da prepreči izgubo oprijema, namesto da bi ga skušal ponovno vzpostaviti.

LAHKA ARHITEKTURA IZ ALUMINIJA

LAHKA ARHITEKTURA IZ ALUMINIJA

Izjemno čvrsta lahka arhitektura iz aluminija je znatno lažja, a brez kompromisov glede trpežnosti Jaguarja XE. Obenem pomaga pri doseganju optimalne porazdelitve mase v razmerju 50:50. Lahka struktura zmanjša porabo goriva in izpuste CO2, zato je paleta modelov Jaguarja XE na voljo vse od izpustov 99 g/km do največje hitrosti 250 km/h.

NADZOR VEKTROJEV NAVORA

NADZOR VEKTROJEV NAVORA

Nadzor vektorjev navora z zaviranjem zagotavlja največji možen nadzor Jaguarja XE tudi v ostrih ovinkih. Poskrbi za nadzorovano neodvisno zaviranje posameznega notranjega sprednjega in zadnjega kolesa ter zagotavlja izjemno dinamiko športnega vozila za večjo voznikovo samozavest.

PRILAGODLJIV ODZIV NA CESTIŠČE

PRILAGODLJIV ODZIV NA CESTIŠČE

Sistem prilagodljivega odziva na cestišče (AdSR) zaznava razlike med cestnimi površinami in zagotavlja izkoriščanje razpoložljivega oprijema v težavnih vremenskih razmerah in na izzivalnih cestiščih.*

*AdSR je za doplačilo na voljo pri vozilih s štirikolesnim pogonom s prilagodljivo dinamiko.

SAMOZAVESTNO VZMETENJE

SAMOZAVESTNO VZMETENJE

Dovršeni sistem sprednjega in zadnjega vzmetenja dopolnjuje podvozje, ki ga odlikuje vrhunska kombinacija športnosti in prefinjenosti. Napredne tehnologije blažilnikov – pasivnih in prilagodljivih – dodatno izboljšajo kakovost vožnje in povečajo dinamično zmogljivost Jaguarja XE. Z nadzorom, gibčnostjo in odzivnostjo vzmetenja ima XE dušo športnega avtomobila.NADZOR VOŽNJE NA VSEH PODLAGAH

Nadzor vožnje na vseh podlagah (ASPC) je edinstven v tem razredu, pomagal pa vam bo, da boste samozavestno vozili po spolzkih cestiščih. Zagotavlja vzdrževanje nizke hitrosti in pomaga v situacijah s slabšim oprijemom ne glede na vreme, zato se lahko osredotočite na upravljanje vozila.*

*Na voljo samo pri modelih s samodejnim menjalnikom.NAPREDNA VOZNA DINAMIKA

Dinamični način oživi športni značaj vozila XE. Izostri dodajanje plina, poveča odzivnost krmiljenja ter hitreje in pri višjih hitrostih menja prestave.

NASTAVLJIVA DINAMIKA

NASTAVLJIVA DINAMIKA

Sistem nastavljive dinamike*, ki je na voljo za doplačilo in je povzet po Jaguarju F-TYPE, omogoča nastavljanje dinamike, dušilne lopute, točk prestavljanja in krmiljenja glede na željo po športni vožnji. Če je vozilo za doplačilo opremljeno s prilagodljivo dinamiko (Adaptive Dynamics), lahko izberete tudi osebne nastavitve blažilnikov.

* Ni na voljo pri 2,0-litrskem dizelskem motorju s 4 valji in 163 KM, serijsko pri modelu S.

JAGUARDRIVE CONTROL

JAGUARDRIVE CONTROL

Nadzor vožnje JaguarDrive Control omogoča izbiro običajnega, varčnega in dinamičnega načina ali načina za dež in led, vsak pa prefinjeno prilagodi nastavitve krmiljenja in dušilne lopute. Varčni način Eco vzpodbuja vožnjo z manjšo porabo goriva, dinamični način poskrbi za ostrejši odziv ob pritisku na stopalko za plin in poveča 'obtežitev' volana. V načinu za dež in led sistem samodejno ublaži pospeševanje in poskrbi za postopnejši prenos moči na spolzkih podlagah.

ELEKTRIČNI SERVOVOLAN

ELEKTRIČNI SERVOVOLAN

S prefinjenim nadzorom pri večjih hitrostih ali izdatno pomočjo pri počasnem manevriranju električni servovolan (EPAS) naslednje generacije v Jaguarju XE navdušuje z izjemnimi povratnimi informacijami in takojšnjim servoojačanjem. Aktiven je samo takrat, ko ga potrebujete, zato prihrani tako energijo kot gorivo.